Garantie

Wij geven om onze producten en doen logischerwijze ons best om deze in topconditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er een bestelling kapot gaat tijdens transport of dat er iets anders gebeurt waardoor u aanspraak kunt maken op garantie. Wettelijk gezien bent u verplicht om binnen twee maanden na constatering van het gebrek melding bij ons hierover te maken. Indien het gebrek binnen de garantie valt, dan zullen wij kosteloos zorg dragen voor reparatie of vervanging.

U heeft minimaal 12 maanden fabrieksgarantie op alle producten die wij verkopen. Maar de meeste merken bieden een langere garantietermijn aan. De lengte van de garantieperiode kan daarom per product variëren. Deze kan variëren van 1 tot wel 5 jaar. Bij SmartVerlichting zijn we trots op het feit dat we topmerken aanbieden waarbij je verzekerd bent dat het goed werkt! Wanneer je bij ons bestelt, is de garantie van SmartVerlichting automatisch bij de prijs inbegrepen. Daarnaast verzekeren we je dat de producten uit ons assortiment voldoen aan de wettelijke vereisten omtrent bruikbaarheid, betrouwbaarheid en levensduur.

De garantie dekt zowel verborgen gebreken als technische gebreken van het product die zijn opgetreden vóór levering. Na levering dienen de producten onder normale omstandigheden gebruikt te worden. Verder zijn er een aantal andere voorwaarden omtrent het gebruik van de producten:

  • Je dient het product te gebruiken zoals geadviseerd wordt op onze website, het doosje en de handleiding.
  • Voor LED producten dient de omgevingstemperatuur tussen de -20°C en +30°C te zijn.
  • Voor LED TL buizen en alle overige buizen dient de omgevingstemperatuur tussen de -30°C en +45°C te zijn.
  • De luchtvochtigheid dient onder de 80% te zijn.
  • Er dient 10mm ruimte te zijn rondom de lamp / het armatuur.
  • Het product mag maximaal 50.000 keer aan en uit geschakeld worden.
  • Het voltage mag niet meer dan 10% afwijken van 230V.

Als een product, defect, fout of incompleet is, dan heb je het recht om een vervangend product, reparatie of terugbetaling van de betaalde hoeveelheid aan te vragen. Je hoeft hiervoor simpelweg een email te sturen met een kopie van je factuur of ordernummer. Denk hierbij altijd eraan om foto’s van het defecte product bij te voegen met een beschrijving van het probleem en de gewenste oplossing.

Hoewel we altijd alles eraan doen om jouw producten veilig af te leveren, kan het jammer genoeg gebeuren dat er tijdens transport iets fout kan gaan. We raden je dan zo snel mogelijk aan de bel te trekken door middel van bijvoorbeeld een retouraanvraag.

Volg ons ook op social media: